torstai, 28. helmikuu 2008
Helppo suklaakakku
Tein eilen tälläista kakkua. Nimi on suklaakakku, vaikka
ei siinä ole kuin kaakaojauhetta. Oli kyllä niin ihanaa.
Ohjeen löysin tälläseltä sivulta Katariinan keittiössä.
Helppo suklaakakku yksi iso kakku
2½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta (Van Houten tms.)
150 g sulaa margariinia
2 kananmunaa
1½ dl kuumaa vettä
Kuorrutus:
2 dl maitokaakaojauhetta (esim. O'Boy tms.)
30 g voita
1 rkl vettä
Taikina sekoitetaan, ei vatkata missään vaiheessa.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa, lisää sulatettu ja jäähdytetty margariini.
Riko kananmunat pieneen kulhoon ja sekoita rakenne rikki kevyesti.
Kaada taikinan joukkoon, lisää vielä kuuma vesi ja sekoita tasaiseksi.
Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, paista +175 asteessa n. 35-40 minuuttia.
Kuorrutus kaadetaan lämpimän kakun päälle.
Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä veitsellä kakun päälle.
Kuorrutteena voi käyttää myös esim. sulatettua suklaata.
Kommentit