1528863.jpg

Kotona tein kerroskiisseliä.
Kerroskiisseli:

mehukiisseli:

1/2 l makeaa voimakasta mehua

2 1/2 rkl perunajauhoja  

maitokiisseli:

1/2 l maitoa

2 rkl perunajauhoja

3 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria  

väliin:   tuoreita marjoja, esim. mansikkaviipaleita


Keitä ensin kiisselit.

  1. Mittaa kattilaan kylmä mehu ja perunajauhot. Sekoita ainekset pohjaa myöten sekaisin.

  2. Kuumenna mehu edelleen sekoittaen hitaasti kiehuvaksi. Lopeta sekoittaminen, kun mehu kirkastuu ja sakenee kiisseliksi.

  3. Sekoita toisessa kattilassa kylmä maito ja perunajauhot. Sekoita ainekset hyvin.

  4. Kuumenna maitoa pohjaa myöten sekoittaen, kunnes se sakenee kiisseliksi.

  5. Lisää sokeri ja vaniljasokeri.

  6. Kaada annosmaljoihin kerros mehukiisseliä. Jäähdytä hetki ja lisää mansikkaviipaleet. Kaada päälle kerros maitokiisseliä, jäähdytä ja lisää marjat. Jatka samalla tavalla, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Voit valmistaa kerroskiisselin myös yhteen isoon maljaan.