1543832.jpg

Tein tänään kotona lasangee. Nami nami :)
Lasange
Juustokastike
40 g Margariinia tai voita
4 rkl Vehnäjauhoja
7 dl Maitoa
1/2 tl Suolaa

1/2 tl Muskottia (en laittanu, ku ei oo)
3-4 dl Juustoraastetta
Jauhelihaseos
450-500 g Jauhelihaa
1 Sipuli
1-2 Valkosipulinkynttä
1 tlk Murskattuja tomaatteja
1 prk Tomaattipyreetä
1 Lihaliemikuutio
1 Maustemitta valkopippuria
1/2 tl Oreganoa (en laittanu, ku ei oo)
  1. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli kevyesti kuumassa rasvassa paistinpannussa. Lisää tomaatit, tomaattipyree, hienonnettu valkosipuli, lihaliemikuutio ja mausteet.
  2. Kiehauta kastiketta varten kattilassa rasva ja jauhot. Lisää huoneenlämpöinen maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Kuumenna ja sekoita kunnes kastike sakenee ja kiehahtaa. Varo ettei maito pala pohjaan! Mausta kastike ja lisää juustoraaste vähitellen. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä kerros juustokastiketta voidellun lasagnevuoan pohjalle. Pane sen päälle lasagnelevyjä, jauhelihaseosta ja juustokastiketta. Toista sama. Levitä viimeisten levyjen päälle juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  4. Paista lasagnea 225 asteessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.