1536007.jpg

Tälläsen kakun tein aikani kuluksi. Ohjeen löysin täältä.
Pohja:
150 g Margariinia
1.5 dl Vettä
3 dl Sokeria
2.5 dl Vehnäjauhoja
3 rkl Kaakaojauhetta
2 tl Leivinjauhetta
1 tl Vaniljasokeria
2 Munaa
Kuorrute:
50 g Margariinia tai 0.5 dl Juoksevaa margariinia
0.5 dl Keiju ruoka- kasvisrasvasekoitetta
1.5 dl Tomusokeria
1 rkl Kaakaojauhetta
1 tl Vaniljasokeria

1. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
2. Sulata margariini ja mittaa joukkoon vesi. Kuumenna seos kiehuvaksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Vatkaa munien rakenne rikki. Ei tarvitse vaahdottaa.
5. Vatkaa sähkövatkaimella kuivat aineet sekaisin ja kaada joukkoon munat ja kuuma  vesi-rasvaseos. Vatkaa hyvin, ettei jauhot jää pohjalle.
6. Kaada vuokaan ja paista uunissa 40-50 min.
7. Kumoa kypsä pohja alustalle, jonka päällä on leivinpaperi.
8. Valmista kuorrute. Mittaa aineet kattilaan.
9. Kuumenna seos kiehuvaksi samalla sekoittaen.
10. Kaada kuorrutus kuuman pohjan päälle. Anna jäähtyä viileässä paikassa rauhassa.
11. Nosta tarjoilu vadille ja koristele haluamallasi tavalla. Tarjoile vaikkapa vaniljakastikkeen kanssa.