1244863.jpg

Tein omille synttäreille valkosuklaakakkua. Pohja digestivekekseistä. Päällä kuningatarpilttiä.

Tälläsellä ohjeella tein:
Pohja:
200 g Digestivekeksejä
75 g Voita

Täyte:

5 kpl Keltuaisia
2.5 dl Kermaa
250 g Suklaata
0.5 l Kermaa
5 kpl Liivatelehtiä

Päällys:
2 dl Kuningatarsosetta
( mangososekin käy tai mistä itse tykkäät. Piltit on hyviä.)
2 Liivatetta
2 rkl Vettä

Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle  ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalle.

Kypsennä keltuaiset ja 2.5 dl kermaa vesihauteessa. Lisää massaan sulatettu suklaa. Liota liivatteita kylmässä vedessä ja lisää massaan. Jäähdytä massa ja lisää löysäksi vatkattu kerma
( 0.5 l) joukkoon varovasti. Kaada seos irtopohjavuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa pari tuntia tai seuraavaan päivään.

Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Lisää sose ja sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle. Tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti.
Irrota kakku vuoasta ja nautiskele.