1331117.jpg

1331120.jpg

Tein eilen porkkanasämpylöitä. Ai että oli hyviä. Nams.

5 dl Vettä
2 tl Suolaa
2 rkl Sokeria
1 ps Kuivahiivaa
4 Porkkanaa (oman maun mukaan)
10-12 dl Vehnäjauhoja (laitoin tosta määrästä noin 6dl Sunnuntai kauraisia sämpyläjauhoja)
1 dl Juoksevaa margariinia tai 50-100 g margariinia

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen nesteeseen suola, sokeri, porkkanaraaste.
Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja lisää seokseen. Lisää loput jauhoista vähitellen,
koko ajan vaivaten. Lisää taikinan teon loppu vaiheessa huoneenlämpöinen  margariini.
Vaivaa taikinaa, kunnes se alkaa irrota kulhon reunoista. Taikina saa olla pehmeä.
Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä noin 30 min.

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
Tee taikinasta tanko ja leikkaa sopivan kokoisia paloja. Pyöritä sämpylöiksi.
(mie nostin suoraan pellille, ku oli aika löysä taikina ja miusta tuli kyl hienompia tolleen).
Nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna sämpylöiden kohota liinan alla noin 30 min.

Paista sämpylät 225 asteessa uunin keskitasossa 12-15 min.