1543821.jpg

Kotona tein sämpyläruutuja. Ohjeen otin Nalle Kaura&Ruis paketin takaa.
Tein taikinan kaksinkertaisena.
5 dl Vettä
3 dl Nalle kaura&ruis-hiutaleita
1 pss Kuivahiivaa
2 rkl Sokeria
1 tl Suolaa
0.5 dl Sunnuntai juokseva-rypsiöljyvalmistetta
7 dl Vehnäjauhoja
Voiteluun: Vettä
Pinnalle: Nalle kaura&ruis-hiutaleita

1. Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen hiutaleet, joihin on lisätty kuivahiiva.
2. Lisää suola, sokeri, juokseva rypsiöljyvalmiste ja jauhot. Sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja taputtele tasaiseksi levyksi.
4. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla n. 30 min.
5. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
6. Voitele taikinan pinta vedellä ja ripottele pinnalle hiutaleita. Leikkaa taikinapyörällä levy neliöiksi.
7. Paista uunin keskitasolla 15-20 min.